Biram Zdravlje logo

Prospan® sirup

Trudnice i dojilje se o uzimanju Prospana® moraju savjetovati sa svojim ljekarom.

Prospan® se smije uzimati zajedno sa drugim lijekovima, uključujući i antibiotike.

Naučne studije i dosadašnje iskustvo su pokazali da djeca od prvog dana života mogu piti sirup, ali se za primjenu kod djece mlađe od 1 godine prije upotrebe se treba posavjetovati sa ljekarom. Sirup ne sadrži alkohol, niti umjetne boje.

Sirup se dozira prema uzrastu uz priloženu dozirnu čašicu.

I sirup i šumeće tablete mogu koristiti i djeca i odrasli s tim da šumeće tablete mogu uzimati djeca od 6. godine starosti. Šumeće tablete su naročito radi svog malog praktičnog pakovanja pogodne za odrasle koji su zaposleni ili često putuju, jer se vrlo jednostavno mogu ponijeti sa sobom i pripremiti otapanjem u 2 dl vode, čaja ili soka. Prilikom otapanja ne ostavljaju talog. Veoma su pogodne za djecu stariju od 6 godina koja ne vole općenito piti lijekove. Sirup radi ugodnog okusa naročito rado piju djeca, kao i starije osobe.
 

Velika prednost Prospana® je primjena kod obje spomenute vrste kašlja: kod suhog kašlja za njegovo smirivanje, a kod kašlja koji prati sekret (produktivni kašalj) za njegovo razrjeđivanje i lakše iskašljavanje. Upravo zato je i dobar izbor kada je teško odrediti vrstu kašlja, što je čest slučaj kod djece.

Bršljan je poznat u narodnoj medicini kao otrovna biljka, međutim pojedini spojevi izdvojeni iz lista bršljana posebnim metodama su ljekoviti i smiju se koristiti samo u obliku gotovih farmaceutskih pripravaka kao što je npr. Prospan®.

Poštovana, 
Prospan® se može koristiti i kod astmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše ljekar.

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

Poštovana,

Djeca mlađa od 2 godine mogu uzimati Prospan® sirup, doziranje je prema Uputstvu o lijeku.

Napomena: djeca mlađa od 1 godine mogu uzeti Prospan® sirup samo nakon prethodne konsultacije sa ljekarom.