Biram Zdravlje logo

Novi webinar s dr. Rajovićem!

shadow illustration

Saznajte kako pomoći djetetu da izbjegne zamke virtuelnog svijeta.

Koje online aktivnosti su dobre za dijete, a koje ne? Koje promjene zahvaćaju djetetov mozak kad previše vremena provodi u virtuelnom svijetu i kako se to odražava na njegovu budućnost?  Kako pronaći granicu između virtuelnog i stvarnog svijeta, a na kojoj razvoj djetetovih sposobnosti ne trpi? 

Ako su vas ova pitanja zaintrigirala i želite znati odgovor na njih, tada je live predavanje „Skrivena opasnost novih tehnologija – Djeca zarobljena u virtuelnom svijetu“, vaše kvalitetno provedeno vrijeme online. 

Predavanje će održati dr. Ranko Rajović, stručnjak za razvoj inteligencije kod djece, kreator NTC programa učenja kroz igru te, sad već, dobro poznato lice i na Biram zdravlje. 

 

Sve informacije potrebne za prijavu! 

  • Datum održavanja: 10. decembra 2020.  
  • Vrijeme održavanja: od 18h do 19h 
  • Vrijeme predviđeno za vaša pitanja: od 19h do 19:15h 
  • Kotizacija: 10 EUR u KM protuvrijednosti na dan uplate 
  • Mjesto: ZOOM platforma 
  • Svoju uplatu izvršite na linku: https://tpos.payway.com.hr/10002074.aspx
  • Popunite tražene podatke te u polje Broj narudžbe upišite 1
  • Nakon što se uplata evidentira, na mail vam stiže link za registraciju na webinar 

Šta je dr. Rajović predavao prošlog mjeseca? 

Dr. Ranko Rajović je, prije nešto manje od mjesec dana, održao webinar „Zašto djeca sve teže uče?“. Tada je sa učesnicima podijelio niz korisnih savjeta i primjera o tome kako pridobiti djetetovu pažnju i kako djecu naučiti da uče.  

Odgovorio je na sve upite odmah ili putem e-maila, a što se svidjelo učesnicima i kao rezultat imalo pozitivne reakcije i komentare na webinar. „Ovo nije prvi put da sam ga slušala i opet mi je bio zanimljiv“, samo je jedan od komentara.  

Podstaknuto tim, održaće se još jedan webinar s dr. Rajovićem, ali s drugom temom, te će i oni koji su bili na prvom webinaru čuti nove korisne informacije.  

S obzirom na to da se tema ne nadovezuje na prvi webinar, slobodno mogu učestvovati i oni koji su propustili webinar u oktobru.  

Predavanje je namijenjeno roditeljima, učiteljima u osnovnoj školi, pedijatrima, logopedima, dječijim psiholozima i odgajateljima. 

Svoju uplatu izvršite ovdje te se tako prijavite na webinar „Skrivena opasnost novih tehnologija – Djeca zarobljena u virtuelnom svijetu“. 

 

Ko je Ranko Rajović? 

Autor NTC programa učenja kroz igru koji se provodi u 17 država Evrope. Dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu, a koje se dodjeljuje jednom godišnje. Predaje na Pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji te je specijalist interne medicine, magistar neuroendokrinologije i doktor sportskih nauka. 

 

* Organizator webinara je Space2C. 

Opšte uslove korištenja usluge, pročitajte na: https://bit.ly/3lK2KQh