Biram Zdravlje logo

Contractubex®

Za sprečavanje nastanka ožiljaka

Njemačka tehnologija sa dokazanom efikasnošću, više od 60 godina nudi rješenje za tretman i prevenciju ožiljaka različitog porijekla

Uklonite svoje ožiljke Contractubex®-om!

ZA SVE VRSTE OŽILJAKA NAKON OPERACIJE

Contractubex® je neinvazivno rješenje za tretman svih vrsta ožiljaka nakon operacija, carskog reza, opekotina ili povreda.

Za najbolje moguće rezultate, započnite tretman čim se rana zatvori. Na taj način će Vaš ožiljak postati toliko diskretan da ćete ga jedva vidjeti ili osjećati.

Mehanizam djelovanja

Contractubex® sadrži aktivne sastojke koji poboljšavaju proces zarastanja u koži, regulišu proizvodnju ožiljnog tkiva i pozitivno utiču na svrbež koji se javlja u procesu zarastanja ožiljka

Saznaj više!

OŽILJCI SU PRIRODAN NAČIN ZATVARANJA RANE

Ožiljci se razlikuju od kože koja ih okružuje i po funkciji i po izgledu. Ožiljci se mogu pojaviti zbog povreda, opekotina, operacije itd.

Vidna oštećenja kože i prateći neugodni simptomi (crvenilo, oticanje, svrbež, zatezanje) mogu značajno narušiti kvalitet života, posebno ako se ožiljci nalaze u područjima koje je teško sakriti - lice, vrat ili ruke.

Koliko će ožiljak biti vidljiv zavisi od nekoliko faktora:

  • vrsta i stepen povrede
  • proces zarastanja rane
  • opće zdravstveno stanje
  • genetska predispozicija

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Savjetovalište

Pitajte nas!

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

expand_circle_right Postavite pitanje