Biram Zdravlje logo

Prospan®

Za liječenje kašlja punom snagom bršljana!

ivy

Želimo da svakoga dana udišete punim plućima i da vas kašalj ne ometa u omiljenim aktivnostima!

Kompleksan spoj nauke, njemačke tehnologije i fitoterapije oblikovali smo u jednostavno rješenje protiv kašlja – Prospan®, biljni lijek za liječenje kašlja punom snagom bršljana.

Biljna aktivna supstanca krije se u listu bršljana

Iscjeljujuće djelovanje bršljana kod raznih upalnih bolesti bronhija poznato je već vijekovima.

Danas, u savremenoj fitomedicini, bršljan se koristi kao lijek za efikasno liječenje kašlja. Njegov cjelokupni potencijal je i dalje predmet neprekidnog istraživanja, a nove studije pružaju sve više značaja i prednosti njegove primjene.

Prospan® sadrži suhi ekstrakt lista bršljana.

big brand shadow
print green

Poseban i jedinstven...

Važni aktivni sastojci u listu bršljana su saponini. Upravo način i mjesto njihovog djelovanja su predmet istraživanja koja su u toku. Naučnici su otkrili da, na primjer, djelovanje saponina na širenje disajnih puteva zavisi i od njihove koncentracije. Drugim riječima, precizno određen sastav i način proizvodnje ekstakta bršljana može imati uticaj na stvarno djelovanje pri liječenju. Proizvodi Prospan® za liječenje kašlja odlikuju se činjenicom da nastaju jedinstvenim proizvodnim procesom. Rezultat takvog naprednog procesa proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana. Prospan® je zapravo zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim karakteristikama može uporediti sa otiskom prsta.

Kako za male tako i za velike...

big brand shadow

Istraživanje i kontrola kvaliteta...

Više od 60 godina iskustva u temeljnim istraživanjima, kontinuirani napredak i inovativna perspektiva - to su vrijednosti kojima Engelhard Arzneimittel osigurava najbolje za svoje pacijente. Fokus poslovanja je proizvodnja dobro podnošljivih lijekova i medicinskih sredstava čija se efikasnost, snaga, oblik i način primjene prilagođavaju pojedinačnim potrebama pacijenata.

Poznavati porijeklo

Naša kontrola kvalitete počinje puno prije proizvodnje krajnjeg proizvoda!

Bočica našeg Prospan® sirupa za liječenje kašlja prolazi niz ispitivanja i kontrola prije nego što se, u gotovom proizvodu, nađe na policama apoteka: od kontrole sirovine, preko kontrole proizvodnog procesa, sve do završne kontrole bešavne staklene bočice kao gotovog proizvoda. Naša velika odgovornost, kao proizvođača lijekova, odražava se u poslovanju u skladu sa certifikatima koje posjedujemo i strogim standardima proizvodnje koje poštujemo.

Više od 60 godina iskustva

big brand shadow

Biljke zapravo nisu lijekovi!

Dobro ispitane biljke s ljekovitim svojstvima - kao na primjer valerijana, kantarion, bršljan i druge, danas se primjenjuju kao ekstrakt u obliku tableta, tečnih oblika i sl. Ipak, u čemu je razlika između farmaceutski obrađenih biljnih lijekova i čejeva ili tinktura koje se još uvek pripremaju u kućnoj izradi po bakinom receptu? Bršljan može biti dobar primjer za pojašnjenje ovih razlika: aktivnu supstancu ne predstavlja sama biljka već suhi ekstrakt lista bršljana. Ekstrakt je po svome sastavu složena mješavina aktivnih supstanci na čiji sastav utiče nekoliko ključnih faktora.
To su, svakako, kvalitet ljekovite biljke, dio biljke koji se koristi kao sirovina u proizvodnji, sredstvo koje se koristi za ekstrahovanje ljekovite aktivne supstance i, na kraju, sam proizvodni proces kojim se dobija biljni lijek.

line brand

Napomena: različite vrste biljaka ne mogu dati identične ekstrakte, "kopiju" je skoro nemoguće proizvesti!

ivy

Prospan®

Zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

Karakteristika svih Prospan® lijekova za liječenje kašlja je njihova posebnost i jedinstven način proizvodnje. Rezultat takvog patentno zaštićenog procesa proizvodnje je suhi ekstrakt lista bršljana. Prospan® zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®, koji se po svojoj posebnosti i jedinstvenim karakteristikama može uporediti sa otiskom prsta.

Osim što ima najveći udio ekstrakta bršljana u svome sastavu, Prospan® je drugačiji od svih drugih lijekova nastalih na osnovu ljekovitih svojstava bršljana.

Četvorostruka snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575®, koji je izuzetna aktivna supstanca u Prospan® biljnim lijekovima za liječenje kašlja.

big brand shadow
ivy

Ovaj ekstrakt ima dokazano djelovanje na razne složene mehanizme i uzročnike nastanka kašlja.

Trend biljnih pripravaka - stalno rastuća potražnja

Ispitivanje provedeno na institutu Allensbach pokazalo je da interes za prirodnim načinima liječenja kontinuirano raste. U 70-im godinama prošlog vijeka je, na primjer, samo oko 50% populacije koristilo prirodne proizvode za ublažavanje zdravstvenih tegoba, dok danas 75% oboljelih radije bira liječenje biljnim lijekovima.

Efikasnost i podnošljivost brojnih biljnih lijekova danas se pomno ispituje. Na kraju krajeva, za pacijenta to znači njihovu dobru podnošljivost!

Biramo najbolje iz prirode

big brand shadow

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o lijeku. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

arrow_circle_right

Da li se Prospan® sirup smije koristiti kod beba i djece mlađe od 2 godine?

Poštovana,

Djeca mlađa od 2 godine mogu uzimati Prospan® sirup, doziranje je prema Uputstvu o lijeku.

Napomena: djeca mlađa od 1 godine mogu uzeti Prospan® sirup samo nakon prethodne konsultacije sa ljekarom.

arrow_circle_right

Poštovani, postoji li mogućnost dobivanja brošurice o problemima disajnih puteva kod djece predškolske dobi?

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

arrow_circle_right

Da li se Prospan® smije koristiti kod asmatičara za smirivanje kašlja?

Poštovana, 
Prospan® se može koristiti i kod astmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše ljekar.

expand_circle_right Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas!

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

expand_circle_right Postavite pitanje