Biram Zdravlje logo

Upoznaj proizvode

Vaxol® sprej za uho

Upoznaj proizvode

Vaxol® sprej za uho

Za higijenu i zaštitu od začepljenog ili “plivačkog” uha!

Nakupljeni ušni vosak može uzrokovati neugodne simptome - kao što su začepljenje uha, bol u uhu, nagluhost ili vrtoglavice. Takođe, u kontaktu sa vodom, on nabubri, i zbog toga često izazove upalu uha u ljetnim mjesecima.

Kako bi izbjegli ove probleme, potrebno je redovno održavati higijenu uha i pravilno ga čistiti. U tim slučajevima ne preporučuje se samopomoć u vidu štapića za uši, jer uglavnom “gurnu” vosak dublje u uho.

Zato stručnjaci preporučuju maslinovo ulje, jer na prirodan način omekšava i uklanja sabijeni ušni vosak.

Siguran za korištenje

Osmišljen u saradnji s Klinikom za njegu uha Službe za javno zdravstvo Velike Britanije u Rotherhamu, Vaxol® raspolaže jednostavnim i jedinstvenim sistemom za doziranje, koji omogućava precizno mjerenje doze za stavljanje u vanjsko uho.

Takođe, zbog konusnog oblika mlaznice, vrh pumpice ima vrlo ograničeni pristup vanjskom slušnom kanalu zbog čega su izbjegnute povrede istog.

big brand shadow

100% prirodni proizvodi

Vaxol® sprej sadrži maslinovo ulje, bogato prirodnim antioksidansima i vitaminom E, pripremljeno u skladu s dobrom proizvođačkom praksom.

Osim za redovnu higijenu uha, primjenjuje se prije kupanja ili plivanja jer sprječava zadržavanje vode u uhu i posljedičnu upalu uha.

Proizvodi su hipoalergeni i mogu se koristiti kroz duži vremenski period.

olive oil

BEZ ISPIRANJA UHA NAKON PRIMJENE!

Vaxol® sprej je vrlo ugodan i jednostavan za primjenu kod djece od 1. godine života i odraslih.

Budući da nakon aplikacije ne curi iz uha, može se primijeniti u stojećem, sjedećem i ležećem položaju. Nakon primjene ne zahtijeva dodatno ispiranje uha, što ga čini vrlo sigurnim i jednostavnim proizvodom.

big brand shadow
olive

Jednostavan i siguran za djecu od 1. godine života i odrasle!

Upoznaj proizvode!

Vaxol® sprej za uho

Upoznaj proizvode!

Vaxol® sprej za uho

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o medicinskom sredstvu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

Kako Vaxol® djeluje?

Vaxol® poboljšava čišćenje vanjskog slušnog kanala olakšavajući uklanjanje cerumena. Vaxol® ima jednostavan i jedinstven sistem doziranja koji omogućava primjenu ispravno izmjerenih doza u vanjski slušni kanal bez opasnosti od prolijevanja.

Hoće li Vaxol® poboljšati moj sluh?

Uklanjanje cerumena značajno poboljšava sluh. U nekim slučajevima može još uvijek postojati potreba čišćenja uha uštrcavanjem. Međutim, ukoliko ste koristili Vaxol® čišćenje uštrcavanjem bit će jednostavnije i djelotvornije.

Kako Vaxol® pomaže kod čišćenja uha uštrcavanjem?

Primjena maslinova ulja nekoliko dana prije uštrcavanja doprinosi smekšavanju cerumena i podmazivanju vanjskog slušnog kanala te na taj način olakšava izlaženje cerumena.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas!

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

Postavite pitanje