Biram Zdravlje logo

Kad od glasnog navijanja grlo boli 

shadow illustration

Kad su glasnice izložene ovakvim dodatnim naporima, na njih smirujuće djeluje jedan od junaka narodne medicine. 

Vjerne navijače i navijačice, vjerovatno će, tokom trajanja velikih sportskih takmičenja uhvatiti, pa recimo tako, navijačka groznica. 

Nije ništa strašno, ali se u želji za stvaranjem dobre navijačke atmosfere, manifestuje uzastopnim glasnim pjevanjem navijačkih pjesama, glasnim navijanjem i vikanjem. 

Tako glasnice trpe jer su napregnute do krajnjih granica te glasne navijače i navijačice grlo počinje grebati, hvata ih promuklost, a u nekom trenutku i teško govore. 

U tom periodu potrebno je paziti na svoj najjači navijački rekvizit - GLAS. 

Kad su glasnice izložene ovakvim dodatnim naporima, na njih smirujuće djeluje jedan od junaka narodne medicine – islandski lišaj.  

Ekstrakt islandskog lišaja od davnih dana se koristi kao lijek za bolesti disajnih puteva, a njegov gotov ekstrakt sadrže biljne pastile isla® medic VOICE

Pastile postepenim otapanjem u ustima oblažu sluznicu usne šupljine i grla i tako štite od daljnjih nadražaja.  

Zbog toga se preporučuju pri dodatnom naporu glasa kao što je uzastopno glasno navijanje. 

Zbog smirujućeg djelovanja na glasnice isla® medic voice pastile, preporučuju se i glasovnim profesionalcima kao što su spikeri, komentatori, pjevači, voditelji, govornici, učitelji... 

Isla pastile su primjer kako tradicija i savremena tehnologija idu ruku pod ruku te dovode do savremenog proizvoda koji, u ovom slučaju, može smiriti snažno iritirane glasnice, ublažiti grebanje u grlu i promuklost te popraviti dan. 

isla® medic voice pastile dostupne su apotekama u cijeloj Bosni i Hercegovini.