Biram Zdravlje logo

SVAKI NEUMORNI “KAŠLJAČ” IMA SVOJU PRIČU

shadow illustration

Svaki “kašljač” ima svoje razloge zbog kojih neumorno kašlje, a možete li iz njihovih priča pogoditi kojoj grupi pripadaju?

Prospan je prepoznao ove grupe “kašljača”:

A ovo su njihove priče :)

 

Damir M.

Prevelik je izbor tih lijekova… Ko to može pratiti? Jedan je za ovu vrstu kašlja, drugi za onu… Kako da ja znam kako se zove moj kašalj. Pa nisam ga pitao! Žena mi je samo rekla da moram uzeti neki prirodni lijek... I hoću, pa neću valjda piti one neke hemije raznorazne.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Damir pripada?

Saznajte kako se Damir na kraju riješio neumornog kašlja

 

 

Hana D.

Nemaš je šta ni vidjeti, ali zato njen kašalj čuju i komšije. Ko bi rekao da će prije početi kašljati nego govoriti... A znate kako je... Ne možeš joj dati bilo šta... Srećom, doktor nam je rekao da postoji taj prirodni lijek protiv kašlja koji im se, na njegovu preporuku, može dati već od prvog dana.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Hana pripada?

Saznajte kako se Hana na kraju riješila neumornog kašlja

 

 

Selma A.

Ko kašlje, ja? Pa to se ni... khhm hmm... ne može nazvati kašljanjem. Ok, traje već 3 dana, ali da je nešto ozbiljno već bih ja to izliječila. Kkhmmh... proći će to samo od sebe. Bitno je da ja mogu ići na predavanja… khmm khm...

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Selma pripada?

Saznajte kako se Selma na kraju riješila neumornog kašlja

 

 

Darko S.

Prije baš i nisam volio te sirupe protiv kašlja. Svi imaju neki čudan okus i ne želim ih piti. Ali je mama sada donijela neki novi sirup protiv kašlja sa okusom trešnje... I sada mi je žao što se uzima samo tri puta dnevno.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Darko pripada?

Saznajte kako se Darko na kraju riješio neumornog kašlja

 

 

Irma V.

Ne znam više šta da radim... Ovi moji ukućani već sedmicama nikako da prestanu kašljati. A da bi stvar bila još gora, sada sam i ja počela. Kada bi barem postajalo nekakvo veće pakovanje lijeka, tako da ne moram kupovati sto različitih kutijica.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Irma pripada?

Saznajte kako se Irma na kraju riješila neumornog kašlja

 

 

Goran Č.

Zašto još uvijek kašljem? Sad ću vam reći... Treba mi sat vremena da izađem s posla, naručim taksi i dođem do svoje doktorice. Tamo će, ako budem imao sreće, biti manje od trideset "udomaćenih" posjetitelja. Dakle, u čekaonici ću provesti dva sata i onda će mi doktorica reći da pijem topli čaj i da odmorim. Hvala lijepo, ali radije ću kašljati dok ne nađem praktičnije rješenje od toga.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Goran pripada?

Saznajte kako se Goran na kraju riješio neumornog kašlja

 

 

Snježana M.

Prije doručka popijem dvije tablete. Poslije doručka još dvije. Uz ručak moram popiti jednu za pritisak i jednu za srce. Kad je vrijeme večere više nisam ni gladna od tih svih silnih tableta. I sada, kada sam počela kašljati, trebala bih još jednu tabletu. Pa zar stvarno ne postoji neki drugi način liječenja, nego samo tablete? Pa da barem imaju neke šumeće tablete protiv kašlja.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Snježana pripada?

Saznajte kako se Snježana na kraju riješila neumornog kašlja

 

 

Lejla N.

Naravno da imam lijek za kašalj. Pa ne mislim valjda da će kašalj sam od sebe proći. Jedino je problem što ne znam u kojoj tašni sam ostavila pastile. Tj. znam da u ovoj koju trenutno imam sa sobom sigurno nisam. :) Kada dođem kući, malo ću pregledati tašne, pa ko zna šta ću sve unutra naći.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Lejla pripada?

Saznajte kako se Lejla na kraju riješila neumornog kašlja

 

 

Denis Š.

Neki dan smo ostali malo duže vani pa sada, iskreno, nisam ni siguran od čega kašljem. Inače isto imam problema sa kašljanjem i grloboljama. Ne znam, šteta mi je kupovati lijekove, a možda nije ništa. Bilo bi odlično da postoji nešto što se otopi u vodi ili čaju. Rekao mi je doktor da bih trebao piti što više tečnosti zbog nekih svojih starih navika kojih se nikako riješiti.

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Denis pripada?

Saznajte kako se Denis na kraju riješio neumornog kašlja

 

 

Sanja B.

Znate… Ja vam se čak i veselim kad počnem kašljati... Već dobrih 20 godina ništa slatko ne smijem ni jesti ni piti. A volim slatko... Tako da vam ja, čim počnem malo kašljucati, odem po taj neki prirodni sirup sa okusom trešnje. On je meni tako ukusan i sladak, a nema nimalo šećera u njemu. Zato si nekada, na svoju ruku, malo produžim terapiju. Ali nemojte nikome reći. :)

Znate li kojoj skupini neumornih “kašljača” Sanja pripada?

Saznajte kako se Sanja na kraju riješila neumornog kašlja

 

Koliko ste naših neumornih “kašljača” uspjeli odgonetnuti? Ili još važnije, da li ste uspjeli prepoznati sebe u nekome od njih?

Za nas su svi “kašljači” jednako bitni i zaslužuju jednaku pažnju.

Ako već niste, sada pronađite idealan oblik Prospana prema svojim potrebama.