Biram Zdravlje logo

Upoznaj proizvode

isla® junior

Upoznaj proizvode

isla® junior

isla junior strawberry

Pastile za ublažavanje simptoma nadražajnog kašlja i tegoba s grlom kod djece starije od 4 godine

U saradnji s pedijatrima, farmaceutima i roditeljima, oblikovali smo isla® junior pastile, namijenjene najmanjima kako bi im pomogli ublažiti simptome prehlade kao što su “grebanje” u grlu, poteškoće pri gutanju i nadražaj na kašalj.

Isla® junior pastile posebno su prilagođene dječijem nepcu, bez umjetnih dodataka, sigurne su za zube i finog su okusa jagode.

isla junior info isla junior problems

Dječije prehlade su 5 puta češće nego kod odraslih!

Dječije prehlade se (u pravilu) javljaju 10 do 12 puta godišnje, što je 5 puta češće nego kod odraslih. Tok razvoja prehlade uvijek je isti: često započinje s tegobama u grlu, a kako prehlada napreduje, obično se javlja i kašalj. Jedan od razloga pojave čestih prehlada kod djece je i nedovoljno razvijen imuni sistem. Osim toga, djeca su često izložena kontaktu s različitim uzročnicima bolesti:

  • u jaslicama
  • u kontaktu sa braćom i sestrama
  • u školi
  • u vrtiću
big brand shadow
isla junior vitamins

Isla® junior kao dodatak sadrži vitamin C, cink i kalcij pantotenat.

isla junior strawberry comments

Uklanja tegobe i regeneriše sluznicu grla

Isla® junior sadrži dokazano korisnu i efikasnu biljnu aktivnu supstancu islandski lišaj.

80% ove biljne aktivne supstance sastoji se od sluzi, koja poput balzama oblaže suhu i nadraženu sluznicu usne šupljine i ždrijela. Tako je vlaži i štiti od daljnjih nadražaja te pospješuje njenu regeneraciju, što dovodi do efikasnog ublažavanja nadražajnog kašlja i tegoba s grlom.

big brand shadow
isla junior includes

Isla® junior pastile sigurne za dječije zubiće, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa!

strawberries

Upoznaj proizvode!

isla® junior

Upoznaj proizvode!

isla® junior

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o medicinskom sredstvu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

Od koje dobi se mogu primjenjivati isla® pastile kod djece?

Od kada djeca znaju jesti (cuclati) bombone ili žvakati žvakaće gume, mogu uzimati i isla® pastile, znači od 4. godine života. Pastile su blagog biljnog okusa, naročito isla® moos ili voćnog okusa ribizla –isla® cassis, kao i isla® junior okusa jagode - posebno prilagođen djeci, pa su ta tri okusa i najprimjerenija djeci.

Zašto se isla® pastile lijepe za nepce i desni?

Jedan od pomoćnih sastojaka isla pastila je gumi arabicum koja ima svojstvo ljepljivosti. Međutim to je upravo i prednost, jer npr. kod primjene kod djece smanjuje se mogućnost aspiracije pastile dublje u disajne puteve, a zna se da djeca najčešće ne miruju dok cuclaju bombone nego su u stalnom pokretu, pa je i mogućnost aspiracije povećana.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas!

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

Postavite pitanje