Biram Zdravlje logo

Kašalj

I djeca i odrasli zakašlju se barem nekoliko puta na dan. Kašalj je široko rasprostranjen fenomen, i zbog toga izaziva veliku pažnju i onih koji kašlju a i samog ljekara. Zato je veoma važno upoznati se s njegovim oblicima, mogućim uzrocima, načinima liječenja i prevencije.

Savjetovalište

Pitanja i odgovori

Da li se Prospan® sirup smije koristiti kod beba i djece mlađe od 2 godine?

Poštovana,

Djeca mlađa od 2 godine mogu uzimati Prospan® sirup, doziranje je prema Uputstvu o lijeku.

Napomena: djeca mlađa od 1 godine mogu uzeti Prospan® sirup samo nakon prethodne konsultacije sa ljekarom.

Poštovani, postoji li mogućnost dobivanja brošurice o problemima disajnih puteva kod djece predškolske dobi?

Poštovana, pošaljite nam svoju adresu i poslat ćemo Vam primjerak brošure.

Da li se Prospan® smije koristiti kod asmatičara za smirivanje kašlja?

Poštovana, 
Prospan® se može koristiti i kod asmatičara uz svu ostalu terapiju koju propiše ljekar.

Pogledajte sva pitanja

Pitajte nas!

Slobodno nas kontaktirajte, ukoliko imate pitanje. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

Postavite pitanje

Proizvodi

isla® mint pastile

Znamo da mali problemi s grlom mogu jako uticati na vaše raspoloženje! Zato smo vam osigurali jednostavno i najbolje rješenje iz prirode: isla pastile. Biljne pastile s originalnim ekstraktom islandskog lišaja koriste se vijekovima za zaštitu grla.

isla® medic hydro+ trešnja

Tek kada ga izgubimo, shvatimo koliko nam je glas važan kao glavno sredstvo komunikacije. Ali postoje i profesionalci kojima je glas glavno sredstvo rada i upravo njihove glasnice zahtjevaju posebnu njegu. isla medic hydro+ trešnja ublažava tegobe s grlom i smiruje snažno napregnute glasnice.

isla® medic hydro+

Topli, klimatizovani suhi zrak, dim cigareta kao i dug neprekinuti govor ili pjevanje mogu štetno djelovati na grlo. Tako grlo gubi zaštitni sloj sekreta i postaje podložno virusima i bakterijama. Da se to ne bi dogodilo brinu se isla® medic hydro+ pastile koje štite, vlaže grlo i ublažavaju njegovu iritaciju.

Prospan® pastile

Kada zbog kašlja strada grlo, biljni lijek Prospan® pastile priskaču u pomoć. Polako se otapaju u ustima i liječe kašalj. Dišite punim plućima u svakom trenutku!

Prospan® akut šumeće tablete

Prospan® akut su biljne šumeće tablete koje se mogu pripremiti kao topli ili hladni napitak, finog okusa narandže. Možete ih otopiti u najdražem čaju, što je lijek za dušu, ali i za vaša pluća! Lako se otapaju i posebno su praktične za zaposlene i one u pokretu.

Prospan® sirup

Prospan® sirup za djecu i odrasle ugodnog je okusa trešnje. Ne sadrži šećer, alkohol niti umjetne boje. Nema udaha koji Prospan® sirup ne može olakšati!